Våra Vinmakare

Norina Pez

Vingården Norina PEZ som drivs av  enologen Stefano Bernardis är ett familjeföretag med stor passion och engagemang för att producera kvalitetsviner i regionen Collio del Friuli. Allt började med Giovanni Bernardis, Stefanos farfar, som med sin fru och barn bildade gården som hade en enologisk verksamhet samt en jordbruks verksamhet såsom uppfödning och odling av spannmål, vilket förekom på denna tiden. Vid sent 80-tal kom vändpunkten då hans son Josef och hans hustru Norina beslutade sig för att ägna sig uteslutande åt produktion av vin, övertygade om att specialisering skulle öka produktkvaliteten. Idag är deras son Stefano den som med stor ambition etablerat sig som en personlighet i området.

Familjeföretaget har nu ägnat nästan ett århundrade åt produktion av kvalitetsviner som är karakteristiska för Collio. Området är i själva verket särskilt lämpad för odling av vinstockar med dess övervägande jordmån med märgel och sandsten. Men även på grund av dess gynnsamma geografiska läge mellan Julian Alperna och Adriatiska havet.

Fratelli Grasso

Vinproducenter i treje generationen är Fratelli Grasso en vinfamilj i Piemonte, i det berömda Barbareco området. Här har bröderna Luigi och Alfredo Grasso, etablerat sig under åren som en av de mest intressanta och dynamiska verksamheterna i sitt område. Gården har sina vinstockar på två attraktiva lägen, 14 hektar, uppdelad i vingårdslägena "Cascina Valgrande" och "Bricco Spessa" både i Treiso i Barbaresco.  Luigi och Alfedo Grasso bryr passionerat om vinrankorna och utvecklingen av vinera i vinkällaren. Resultatet blir högkvalitativa viner med massor av frukt, som är tillgängliga i tidig ålder och  som ökar i elegans och mjukhet med åren.

Nebbiolo är en druvo som man finner i många skepnader, alltid md stor elegans. Namnets urprung kommer från det italienska ”nebbia” som betyder dimma. Denna druva behöver bra lägen, ordentlig vård, bra mognad och en skicklig vinmakare för att  frukt och trä skall komma i balans. Fratelli Grasso är mycket kompetenta i denna disciplin med sitt Nebbiolo vin och Barbaresco i olika tolkningar med massor av frukt, elegans och en styrka i sin stora lagringspotential.

Borgo Molino

Verksamheten, som grundades 1922, ligger i Roncadelle, i hjärtat av Treviso, nära bergen i Conegliano och Valdobbiadene. Sergio Nardin har vidarebefordrat sin erfarenhet och passion för vingård till barnen, Paolo, vinmakare som ansvarar för produktion, och Pietro, som samordnar den kommersiella aspekten. De viner som erbjuds kommer alla från förvaltningen av mer än 200 hektar vinodlingar, som delvis ägs av andra odlare, men som arbetar under noggrann övervakning av företagets agronomer samt  Sergio, som personligen övervakar produktionen i vingårdarna. Jordmånen från egendomarna i Treviso kännetecknas av en  sammansättning som gör dem lämpade för produktion av vita och röda viner. Terrängen och mikroklimatet från bergen gör att man kan producera  mousserande viner med stor elegans och finess. Passionen för vinodling från familjen Nardin var avgörande vid  införskaffandet 1995 av Melonetto Vingård, som ligger i Loncon, i hjärtat av området Lison Pramaggiore på gränsen mellan Friuli och Veneto. Den ligger på leriga jordar som gör det möjligt att få fram viner med stor personlighet . Vinkällaren har en modern struktur och är utrustad med den bästa tekniken för vinframställning, lagring och buteljering av vinet.

Ascheri

Utmaningen att kombinera kvalitet och kvantitet är något som Matteo Ascheri i Bra verkligen har lyckats med. Familjen Ascheri, vinmakare sedan 1880, har idag en verksamhet som även inrymmer Muri Vecchi, en restaurang och ett fantastiskt hotell. Deras 40 hektar vinstockar sprids över tre distrikt: Sorano på Serralunga; Rivalta, på gränsen mellan La Morra och Verduno; och Montelupa, i sluttningen  som ger namn åt viner som erhållits från Syrah och Viognier som odlas där. Med flera Cru av Barolo samt Nebbiolo, Barbera, Gavi samt Arneis erbjuds här viner från ett Piemonte i högform. Vinerna är moderna i formen, men visar  mycket traditionella rötter. Eller som Matteo själv uttrycker det ” I en värld där viner framställs i allmänhet med samma druvor, samma teknik, samma träslag för åldrande och framför allt samma konsulter, är vårt mål att få ett vin som är ett uttryck för vingården den kommer ifrån, av druvorna den var gjord av, och framför allt av våra egna idéer”

Erbjudanden
För er enkelhet har vi satt ihop ett par dryckespaket med en härlig blandning av våra fantastiska drycker
Senast inlagda produkter
"Tolkningar av Nebbiolo" Smaken av Piemonte Hotell Eggers Onsdagen den 23 September 2020 kl 19:00
"Tolkningar av Nebbiolo" Smaken av Piemonte Hotell Eggers Onsdagen den 23 September 2020 kl 19:00
975 kr
Administrativt tillägg
Administrativt tillägg
125 kr
Fraktkostnad Hemleverans/Lokalt Ombud
Fraktkostnad Hemleverans/Lokalt Ombud
190 kr

Nyheter

2016-03-17

Due Ancore - handgjorda knivar att samla på

Kvalité och hantverk från Italien - Due Ancore
2016-03-16

Nu är vi igång!

Grappavitashoppen är nu öppen! Välkomna!