Om oss

Grappavitas distanshandel av italienska drycker till svenska vinälskande konsumenter startades upp 2016, efter att Robert och Stefano träffats under en friulansk vinmässa i Stockholm. Robert sökte friulanska viner och gillade Stefanos vinstil och höga kvalitet. Kort därefter gjorde de ett första samarbete, genom att tillsammans presentera Stefanos viner under en vinmässa i Köpenhamn.

Några ingående samtal senare – bland annat om vad som kännetecknar ett bra vin – var idén född: En vinhandel på nätet med fokus på italienska kvalitetsviner, från det italienska bolaget Via Fuoriclasse snc.

Stefano är vinmakaren i Dolegna del Collio med småskalighet och gediget hantverkskunnande i fokus. Robert är mångsysslaren inom italienska smakupplevelser som älskar grappa och svalodlade italienska viner, samt har uppdraget som ambassadör för konsortiet ”I Vini del Piemonte” i Sverige.

Erbjudanden
Med passion för vårt ursprung hämtar vi viner från Piemonte och Friuli i Italien. Här hittar du utvalda svalodlade kvalitetsviner och hantverksmässig grappa. Prova och njut! Vi uppdaterar sortiment och beskrivningar under Januari månad.