Grappa

Grappa från Bepi Tosolini

Grappa är drycken med många skepnader och kan härledas ända tillbaka till 200 talet , och då till "Bassano del Grappa". Grappa är ett druvdestillat som är namnskyddat inom EU. Friuli i nordöstra delen av Italien har en lång tradition av Grappa destillering. Från denna region kommer idag destillat av mycket hög kvalitet.

Grappa är producerad genom att destillera ”vinaccia” (vindruvsskal med ca 10% vinmust). Detta är det som finns kvar efter att man tillverkat vinet. Kvaliteten på grappan beror i stor grad på kvaliteten på råmaterialet ”vinaccian”. Den måste vara av hög kvalitet – färsk och mustig – och måste snabbt komma från vintillverkningen till destilleriet.

Destilleriet Bepi Tosolini började experimentera med att raffinera Grappa, lagra det lokalt producerade destillatet i ask trä fat. Resultatet blev ett destillat som var kristallklar till skillnad från den tidens destillat som var grumlig genom sin lagring i ekfat. Destilleriet är idag ett av de främsta kvalitetsmässigt och all destillering sker Hantverksmässigt. Sortimentet består av Grappa samt Aquavitae i många tilltalande varianter för att tillfredsställa en sann Grappaälskare. En ren Meditationsdryck.